ΣΠΙΤΙ

Οι Καλύτεροι Αφυγραντήρες Με Ιονιστή Το 2020

Προφανώς είστε στην αναζήτηση ενός καλού αφυγραντήρα για το σπίτι σας. Πριν αναλύσουμε ποιος είναι ο καλύτερος αφυγραντήρας με ιονιστή, ας δούμε καταρχήν τι είναι ο αφυγραντήρας και γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει σε κάθε σπίτι.

Ο αφυγραντήρας είναι μια ηλεκτρική συσκευή που την χρησιμοποιούμε για να μειώσουμε τα επίπεδα υγρασίας από έναν χώρο. Μάλιστα από τους ειδικούς η χρήση ενός αφυγραντήρα κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ρυθμιστούν τα επίπεδα υγρασίας στο ιδανικό εύρος που είναι μεταξύ 45% και 55%. (πηγή)

Είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει ένας καλός αφυγραντήρας σε κάθε σπίτι κατά την χειμερινή περίοδο όπου παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα υγρασίας. Οι λόγοι είναι γιατί καταρχήν θα μας κάνει οικονομία στην ενέργεια εφόσον απαιτείται μικρότερο χρονικό διάστημα για να θερμάνουμε το χώρο μας.

Επιπλέον, ένας αφυγραντήρας μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος όταν ψάχνουμε λύσεις για να στεγνώσουμε τα ρούχα μας εκείνες τις βροχερές ημέρες που δεν στεγνώνουν με τίποτα!

ποιος είναι ο καλύτερος αφυγραντήρας με ιονιστή

Αφυγραντήρας Τι Να Προσέξω !

Ο αφυγραντήρας είναι σχετικά μια νέα συσκευή που μπαίνει ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας. Ο καλύτερος αφυγραντήρας δεν είναι απαραίτητα και ο πιο φθηνός.

Είναι κατανοητό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούμε με λιγότερα χρήματα να πετύχουμε περισσότερα πράγματα. Ένας καλός αφυγραντήρας όμως θα πρέπει να πετυχαίνει τα παρακάτω:

  • Να αναβαθμίζει την ποιότητα του εισπνεόμενου αέρα στον εσωτερικό χώρο που τον τοποθετούμε
  • Να συμβάλλει σημαντικά στην θέρμανση ενός χώρου και να
  • Βελτιώνει την αίσθηση μας για τη θερμοκρασία του χώρου

Το τελευταίο κριτήριο ουσιαστικά σημαίνει ότι ένας χώρος που έχει 16ο βαθμούς Κελσίου με υγρασία, μας δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο κρύος σε σχέση με έναν άλλο χώρο της ίδιας θερμοκρασίας αλλά με λιγότερη υγρασία. Οι άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι στην υγρασία τόσο του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα.

Η καλοκαιρινή υγρασία μας δημιουργεί δυσφορία στην αναπνοή, εφίδρωση και νιώθουμε ένα χώρο πιο ζεστό από ότι αν δεν είχε υγρασία. Αντίστοιχα η χειμερινή υγρασία δημιουργεί προβλήματα στους πνεύμονες, ανεπιθύμητα κρυώματα και γενικότερα αισθανόμαστε πιο κρύο τον χώρο.

Αφυγραντήρας & Διαστάσεις Εσωτερικού Χώρου

Οι αφυγραντήρες ξεκινούν από πολύ χαμηλά χρηματικά ποσά. Ωστόσο θα πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο για τις δικές σας ανάγκες και μην έχετε στο μυαλό σας μόνο το κόστος αλλά και το πόσο κατάλληλος είναι για εσάς.

Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζετε τα τετραγωνικά του χώρου που θέλετε να τον λειτουργήσετε. Όμοια με τα κλιματιστικά που τα τετραγωνικά του χώρου παίζουν ρόλο στην απαιτούμενη ισχύ, έτσι και ένας οικονομικός αφυγραντήρας για 40 τ.μ. δεν θα αποδώσει σε έναν χώρο που είναι 60 ή 70 τ.μ.

Η τιμή είναι ανάλογη με τα τετραγωνικά που προορίζονται οι αφυγραντήρες να καλύψουν. Δηλαδή όσο μεγαλύτερος ο εσωτερικός χώρος, τόσο αυξάνεται και η τιμή του αφυγραντήρα.

Αφυγραντήρας & Ενεργειακή Κλάση

Αυτό μπορεί να φαίνεται ασήμαντο αλλά δεν είναι. Αν ένας αφυγραντήρας καταναλώνει περισσότερο ρεύμα τότε μεσοπρόθεσμα θα σας κοστίσει περισσότερο. Το μεσοπρόθεσμα μπορεί να σημαίνει λιγότερο από 1 έτος.

Εύρος Ρύθμισης Υγρασίας

Οι περισσότεροι αφυγραντήρες μπορούν να καλύψουν το εύρος των 30%-90% υγρασίας. Έξω από αυτά τα όρια παρατηρούνται ακραίες συνθήκες οπότε αυτό το κριτήριο ίσως να μην χρειάζεται να το ψάξετε και πολύ.

Χωρητικότητα Εσωτερικού Δοχείου / 24 Ώρες

Οι αφυγραντήρες έχουν ένα δοχείο που συλλέγει την υγρασία του χώρου. Αυτό θα πρέπει να το αδειάσετε μόλις γεμίσει. Αν δεν το αδειάσετε, μην αγχώνεστε γιατί ο αφυγραντήρας απλά σταματάει να δουλεύει.

Οι περισσότεροι αφυγραντήρες έχουν ένα σωληνάκι που μπορεί να κατευθύνει την υγρασία αυτή στο νιπτήρα ή στο μπάνιο σας. Ωστόσο εμάς δεν μας βολεύει πολύ το να έχουμε ένα σωληνάκι μες τα πόδια μας και προτιμάμε έναν αφυγραντήρα με ικανοποιητική χωρητικότητα.

Ο δικός μας αφυγραντήρας έχει ένα δοχείο των 5 λίτρων το οποίο επαρκεί σε κανονικές συνθήκες για 2 ημέρες και με λογική χρήση. Δηλαδή αναλογιστείτε ότι στον χώρο μας σε 2 μέρες χρήσης του αφυγραντήρα βγάζουμε 5 λίτρα νερό!

Βέβαια τα ποσοστά υγρασίας διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Οπότε το δοχείο του ίδιου αφυγραντήρα μπορεί να κάνει να γεμίσει 3-4 ημέρες σε μια άλλη περιοχή.

Προσοχή Στην Κατανάλωση

Ο αφυγραντήρας όπως και κάθε ηλεκτρική συσκευή χρειάζεται λελογισμένη χρήση. Μην τον αφήνεται να δουλεύει ημέρες συνεχόμενα γιατί θα έχετε μια δυσάρεστη έκπληξη στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

κατανάλωση ρεύματος

Δεν προσπαθούμε να σας φοβίσουμε, ίσα-ίσα ένας αφυγραντήρας με την κατάλληλη χρήση μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα από το πετρέλαιο χωρίς να προσθέσει σημαντικά στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Απλά χρειάζεται να τον χρησιμοποιήσετε στο πλαίσιο της λογικής. Αυτό όμως που σας προτείνουμε είναι να επιλέξετε κάποιον που είναι υψηλής ενεργειακής κλάσης έτσι ώστε να έχει την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση.

Αφυγραντήρας Με Ιονιστή

Η προσθήκη του ιονιστή στους αφυγραντήρες ανεβάζει την τιμή ωστόσο αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα του αέρα και αποφεύγετε ανεπιθύμητες παρενέργειες στην υγεία σας.

Η κακή χρήση αφυγραντήρα χωρίς ιονιστή μπορεί να προκαλέσει τα παρακάτω: ξήρανση των βλεννογόνων, ερεθισμός των ματιών, μύτης, βρόγχων. Οπότε εμείς σας προτείνουμε να επιλέξετε έναν καλό αφυγραντήρα υψηλής ενεργειακής κλάσης (πιο χαμηλή κατανάλωση) και με ιονιστή.

Ασύρματη Διασύνδεση

Κάποιοι επιθυμούν την άνεση και μια συσκευή που μπορεί να ρυθμιστεί με τηλεχειρισμό από απόσταση είναι σαφώς πιο βολική. Είναι πιο βολικό να ρυθμίζει κάποιος τα επίπεδα θερμοκρασίας ή να απενεργοποιείς τον αφυγραντήρα από απόσταση. Υπάρχουν λοιπόν αφυγραντήρες με τηλεχειριστήριο και άλλοι που δεν έχουν.

Οι τελευταίας τεχνολογίας αφυγραντήρες δίνουν επιλογές σύνδεσης με Wi-Fi και μπορείτε να τους ενεργοποιήσετε, απενεργοποιήσετε ή να κάνετε τις επιθυμητές ρυθμίσεις μέσω του Smart Phone σας. Αυτό είναι επίσης βολικό γιατί μπορείτε να ρυθμίσετε τις συνθήκες του εσωτερικού σας χώρου από το δρόμο, έτσι ώστε μόλις φτάσετε να έχει την ιδανική θερμοκρασία & υγρασία.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *