Λάδι Καρύδας Ιδιότητες & Χρήσεις

λάδι καρύδας ιδιότητες

Λάδι Καρύδας Ιδιότητες και φήμη ως του πιο υγειούς ελαίου του κόσμου

Λάδι Καρύδας ιδιότητες που το κατατάσσουν στα πιο επωφελή έλαια. Προφανώς δεν πρόκειται για σύμπτωση που η λέξη κοκοφοίνικας στα Ινδικά σημαίνει το δέντρο της ζωής. Πρώτα ίσως να θυμόμαστε την κοσμετολογία να βάζει το Λάδι Καρύδας στα συστατικά των προϊόντων. Σε δεύτερο χρόνο άρχισε ο άνθρωπος να το χρησιμοποιεί στην μαγειρική. Στις τροπικές χώρες όπου το ελαιόλαδο δεν είναι διαθέσιμο, το Λάδι Καρύδας είναι το βασικό έλαιο μαγειρέματος. Θεωρείται καλύτερο λάδι για το τηγάνισμα γιατί είναι πιο ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.

Είναι ένα εδώδιμο έλαιο και πλούσιο ως πηγή βιταμινών και λαυρικού οξέος. Το λαυρικό οξύ έχει δράση ενάντια σε μύκητες, βακτήρια και ιούς. Έχει μεγάλη συγκέντρωση της βιταμίνης Ε και για αυτό έχει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση. Ως βρώσιμο ενισχύει την φυσική κατάσταση του σώματος, την αντοχή και την ενέργεια. Υποκινεί την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και μειώνει την χοληστερίνη. Για αυτό το λόγο εντάσσεται από κάποιους στις υπερ-τροφές (superfoods).

Το παχύ αυτό έλαιο διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, θρέφει την επιδερμίδα και της χαρίζει βαθιά ενυδάτωση.

Λάδι Καρύδας και πως να το χρησιμοποιήσετε

Στην μαγειρική: Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το λάδι καρύδας σε θερμοκρασία άνω των 25ο C υγροποιείται διαφορετικά στερεοποιείται. Αν το φυλάξετε στο ψυγείο, πιθανά να χρειαστεί να το θερμάνετε πριν το χρησιμοποιήσετε. Με το λάδι καρύδας μπορείτε να τσιγαρίσετε τα λαχανικά, το κρεμμύδι ή κάποιο κρέας πριν το μαγειρέψετε. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε popcorn με λάδι καρύδας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε γενικά στο μαγείρεμα με όποιο τρόπο θα χρησιμοποιούσατε κάποιο άλλο λάδι.

Σαν προϊόν ομορφιάς και περιποίησης: μπορείτε να φτιάξετε φυτικά καλλυντικά όπως μια μάσκα ομορφιάς αναμειγνύοντας λάδι καρύδας με μέλι. Εφαρμόστε στο πρόσωπο σας για 15-20 λεπτά και κατόπιν ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό. Δημιουργήστε ένα φυτικό scrub απολέπισης αναμειγνύοντας λάδι καρύδας με μαγειρική σόδα. Κάντε ελαφρύ μασάζ στην επιθυμητή περιοχή και θα δείτε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που η επιδερμίδα σας θα εκτιμήσει. Επίσης μπορείτε να ενυδατώσετε σκασμένα χείλη με το λάδι της καρύδας που φυλάσσετε στο ψυγείο. Ενυδατώστε άμεσα περιοχές του δέρματος σας που υποφέρουν από ξηροδερμία με ένα ελαφρύ μασάζ με λάδι καρύδας. Μπορεί να αντικαταστήσει την ακριβή σας κρέμα νυκτός μιας και είναι πάρα πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και θα λειάνει τέλεια τις λεπτές ευαίσθητες γραμμές του προσώπου.

Η ποσότητα που θα χρειαστείτε σε κάθε περίπτωση είναι πολύ μικρή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με μια κουταλιά (της σούπας) από λάδι καρύδας αρκεί για να ενυδατωθεί ολόκληρο το σώμα σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοματικό διάλυμα το λάδι καρύδας. Είναι γνωστό ότι τα βακτήρια και τα μικρόβια προκαλούν την κακοσμία του στόματος. Αναφέραμε ήδη ότι το λάδι καρύδας έχει ισχυρή δράση ενάντια σε αυτούς τους μικρο-οργανισμούς. Οπότε η πλύση και γαργάρες με λάδι καρύδας θα δροσίσει και θα φρεσκάρει κατά πολύ την αναπνοή σας. Σε συνδυασμό με μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδοντόκρεμα που θα καθαρίσει και θα λευκάνει τα δόντια σας.

Προσοχή

Σας ενημερώνουμε ότι δεν δίνουμε ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που περιγράφονται στον ιστότοπο μας, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Σε κάθε πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον αντίστοιχο ιατρό.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για λάδι καρύδας ιδιότητες ΕΔΩ

Προσφορά!

Μαγειρική-ζαχαροπλαστική

Λάδι Καρύδας 500 ml

7.50 6.98

Υπερτροφές

Ζάχαρη Καρύδας bio

2.84
Εξαντλημένο
ΝΕΟ
Βαθμολογήθηκε με 5.00 από 5
7.90

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *