Κανέλα Κεϋλάνης γνήσια και ο κλώνος της, η Κανέλα Κασσία

κανέλα κεϋλάνης

Κανέλα Κεϋλάνης η γνήσια

Η Κανέλα Κεϋλάνης θεωρείται ως η πραγματική και μόνο όταν προέρχεται από την Σρι Λάνκα ή Κεϋλάνης. Μπορείτε να βρείτε σε στικ διαφόρων διαστάσεων αλλά και σε πούδρα ή σκόνη. Αυτή η Κανέλα θεωρείται θεραπευτική ενώ ο κλώνος της, η Κασσία είναι πιο αρωματική. Η Κασσία, ο κλώνος της Κεϋλάνης δηλαδή, ενδεχομένως να έχει κάποιες αρνητικές επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία σε περιπτώσεις υπερ-κατανάλωσης. Αυτό κυρίως λόγω ενός συστατικού που βρίσκεται στην Κασσία, την Κουμαρίνη. Σε μεγάλη ποσότητα και συχνότητα κατανάλωσης Κουμαρίνης, μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στα νεφρά του ανθρώπου. Επιπλέον μπορεί να δημιουργηθεί φαινόμενο αντιπηκτικότητας του αίματος σε περίπτωση τραυματισμού. Η Κουμαρίνη περιέχεται στην Κασσία (κλώνος) έως και στο 5% της σύστασης της. Αντίθετα στην Κανέλα Κεϋλάνης, μετά βίας αγγίζει το 0,4-0,5% της σύστασης της. Για αυτό σας συστήνουμε την Κανέλα Κεϋλάνης.

Βαθμολογήθηκε με 4.00 από 5
4.30
Προσφορά!
Hot
1.90 1.40

Οφέλη της Κανέλας

Η κανέλα ανεξαρτήτου προελεύσεως έχει πολλαπλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Θεωρείται ο «ρυθμιστής» των τιμών του αίματος σε σάκχαρα αλλά και χοληστερίνη. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία λειτουργούν ενάντια των ελεύθερων ριζών στον άνθρωπο. Κατά συνέπεια, μπορεί να μας βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, κατά του καρκίνου, αλλά και στην πνευματική μας διαύγεια ειδικότερα για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Βοηθά δηλαδή στην βελτίωση της μνήμης. Σε περιπτώσεις έντονης πνευματικής εργασίας προτείνεται η κατανάλωση μισής μόνο κουταλιάς (του γλυκού) Κανέλα. Αυτό γιατί διεγείρει εκείνο το τμήμα του εγκεφάλου που απαιτείται για υπολογισμούς, ανάλυση δεδομένων και την επιλεκτική μνήμη.

Προσφορά!
Hot
1.90 1.40

 

Το αιθέριο έλαιο της Κανέλας

Το αιθέριο έλαιο κανέλα βοηθά το κυκλοφορικό και την ροή του αίματος, ενάντια σε αρθρίτιδα αλλά και φλεγμονές.

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει την αντιμικροβιακή της δράση καθώς και τον αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό της χαρακτήρα. Αυτή η σημαντική για την υγεία μας δράση, μπορεί να σταματήσει λοιμώξεις και επικίνδυνα βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε δηλητηριάσεις του ανθρώπινου οργανισμού. Η διατροφή που περιέχει Κανέλα μπορεί να οδηγήσει στην εξάλειψη σχεδόν 100% τέτοιων βακτηρίων. Για αυτό το λόγο αν σκεφτεί κάποιος, πολλά εδέσματα που περιέχουν γάλα, πασπαλίζονται με Κανέλα. Προφανώς όχι μόνο για το άρωμα που προσδίδει. Αλλά για να τα διατηρεί και να τα συντηρεί καλύτερα έως ότου καταναλωθούν.

Προαναφέρθηκε η πολύτιμη συμβολή της στην πρόληψη κατά του υψηλού σακχάρου στο αίμα. Αυτό συμβαίνει γιατί βοηθά τα κύτταρα μας να αντιδράσουν πιο αποτελεσματικά στην Ινσουλίνη. Με αυτόν τον τρόπο τα κύτταρα υποβοηθούνται να αξιοποιήσουν την γλυκόζη με τον σωστό τρόπο. Η χρήση Κανέλας μετά από ένα γεύμα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση ρυθμού μεταβολισμού των τροφών από το στομάχι.

Λέγεται ως ο «ρυθμιστής» γιατί εκτός από το υψηλό σάκχαρο μπορεί να βοηθήσει και στην αποτελεσματική λειτουργία του θυροειδούς. Είναι πολύ πλούσια σε μαγγάνιο, φυτικές ίνες, ασβεστίου και σιδήρου αλλά και βιταμίνης Κ. Ενισχύει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθά στην ανάπλαση των ιστών.

Προσοχή στην αγορά

Αν προμηθευτείτε κανέλα για τα εδέσματα, τα γλυκά ή και τα ροφήματα σας, από μια μεγάλη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ, κατά πάσα πιθανότητα θα αγοράσετε Κασσία. Είναι και πιο οικονομική αλλά δεν αγοράζεται γνήσια Κανέλα. Εάν επιθυμείτε την γνήσια Κανέλα, θα πρέπει με προσοχή να το πιστοποιήσετε. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σε επικοινωνία με τον πωλητή ή από την αναγραφόμενη ετικέτα συσκευασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: