Κανναβέλαιο στην διατροφή και ιδιότητες

κανναβέλαιο και ιδιότητες

Κανναβέλαιο – Ένας διατροφικός θησαυρός

Το κανναβέλαιο παράγεται από τους σπόρους ενός από τα είδη του φυτού της Κάνναβης. Πρόκειται για 100% νόμιμο προϊόν χωρίς ψυχότροπες και εθιστικές παρενέργειες. Αρχίζουμε την αναφορά μας με αυτόν τον τρόπο γιατί η κάνναβη είναι ένα άκρως παρεξηγημένο φυτό. Τόσο παρεξηγημένο που παραβλέπουμε την σπουδαία θρεπτική αξία των προϊόντων του φυτού όπως το κανναβέλαιο, οι σπόροι κάνναβης ή ακόμη και η πρωτεΐνη κάνναβης. Θρεπτική αξία που αγγίζει την θεραπευτική ιδιότητα.

Το φυτό της κάνναβης κατά κύριο λόγο καλλιεργείται στην Ασία και έχει πολλαπλές χρήσεις στην ιατρική, φαρμακολογία, κοσμετολογία αλλά και στην παραγωγή ειδών ρουχισμού και διατροφής εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα φυτά κάνναβης έχουν τρία είδη και για την παραγωγή του βρώσιμου ελαίου χρησιμοποιείται το Cannabis Sativa.

Κανναβέλαιο – Πηγή υψηλής διατροφικής αξίας

Το κανναβέλαιο (hemp seed oil) είναι ένα από τα έλαια που μπορεί κάποιος να καταναλώσει σε καθημερινή βάση. Παγκοσμίως υπάρχει εκτενής αρθρογραφία και μελέτες που αναφέρουν τις ευεργετικές του ιδιότητες και την συμβολή του στην ανθρώπινη υγεία. Κάποια από αυτά τα άρθρα υποστηρίζουν ότι το πιο ευεργετικό έλαιο από όλα είναι το κανναβέλαιο.

Οι υποστηρικτές του βασίζονται στο ότι το έλαιο κάνναβης έχει πολύ καλή σύσταση που συνδυάζει λιπαρά Ω, πρωτεΐνες και αμινοξέα.

Αυτός ο συνδυασμός συστατικών υποκινεί κατά πολύ την ποιότητα ζωής και υγείας του ανθρώπου. Βοηθά στην καλή ενέργεια, διαύγεια και ευεξία.

Το κανναβέλαιο το τρώμε χωρίς να το θερμάνουμε, έχει πολύ καλή γεύση, με απαλή υφή και χωνεύεται πολύ εύκολα. Η προτεινόμενη δοσολογία είναι μία με δύο κουταλιές της σούπας ανά ημέρα. Με αυτήν την κατανάλωση κάποιος θα δει καλά αποτελέσματα σε μερικές μόνο εβδομάδες.

Κανναβέλαιο και πολύτιμα συστατικά

Το κανναβέλαιο κρύβει πληθώρα θρεπτικών αξιών και συστατικών που διευκολύνουν την υγεία μας. Είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και βοηθά το σώμα να αποβάλλει τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούν την οξείδωση και είναι η πηγή του κακού για πολλές ανεπιθύμητες καταστάσεις. Παρόλο που είναι φυτικό έλαιο έχει στην σύσταση του πρωτεΐνη. Επιπρόσθετα, στα συστατικά του βρίσκονται οι φυτοστερόλες, το καροτένιο, φωσφολιπίδια και πληθώρα από πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία. Και πιο συγκεκριμένα έχει ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, θείο,  ψευδάργυρο και φώσφορο. Πλέον γνωρίζουμε ότι παράγεται από την βρώσιμη κάνναβη, είναι και μια πολύ πλούσια πηγή σε αμινοξέα.

Τα προϊόντα βρώσιμης κάνναβης διαθέτουν τουλάχιστον 20 αμινοξέα. Σε αυτά συγκαταλέγονται και αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει σωστά. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με την πρωτεΐνη κάνναβης.  Είναι ένα από τα συμπληρώματα διατροφής όπου θεωρείται το πιο πλήρες γιατί έχει λιπαρά οξέα Ω καθώς και τα απαραίτητα αμινοξέα.

Πηγή βιταμινών

Επιπλέον το έλαιο από κάνναβη συγκεντρώνει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β6, C, D και την βιταμίνη E.

Ακόμη ένα όφελος είναι ότι υποκινεί την καλή λειτουργία του εντερικού συστήματος και αυτό λόγο της χλωροφύλλης που βρίσκεται στους σπόρους του φυτού. Στην χλωροφύλλη οφείλεται και το πιο πράσινο χρώμα που έχει το κανναβέλαιο.

Βαθμολογήθηκε με 5.00 από 5
23.24

Λάδι από κάνναβη – Πλούσιο σε Ω

Ακόμη πιο σημαντικός λόγος να εντάξετε το κανναβέλαιο στην διατροφή σας είναι ότι περιέχει μεγάλη ποσότητα των λιπαρών οξέων Ω3-6. Υπάρχουν έρευνες που δείχνου ότι το συγκεκριμένο θεραπευτικό φυτό διαθέτει την μεγαλύτερη αναλογία σε τέτοια λιπαρά οξέα από όλα τα φυτά. Αυτός είναι και ο λόγος που αυτοί που γνωρίζουν δεν το βλέπουν ως ένα προϊόν για την κουζίνα. Αλλά το αντιμετωπίζουν ως ένα όπλο στην προστασία της ευζωίας τους. ΤΟ καταναλώνουν καθημερινά και το χρησιμοποιούν όπως τα συμπληρώματα διατροφής. Η ευεργετική δράση των λιπαρών οξέων είναι πλέον γνωστή. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι τα Ω λιπαρά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καλής υγείας του ανθρώπου συνολικά. Ανάμεσα στα πολλαπλά οφέλη τους, θα βρούμε την λάμψη που χαρίζουν στα μαλλιά, την επιδερμίδα, την βελτίωση της όρασης, την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και την πνευματική διαύγεια.

Βαθμολογήθηκε με 5.00 από 5
23.24

Η καλή υγεία είναι ένα θέμα που ο άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίζει από μέσα προς τα έξω. Για να έχουμε εξωτερική εικόνα που λάμπει από υγεία, θα πρέπει να προσέξουμε το καύσιμο που βάζουμε στην μηχανή που λέγεται ανθρώπινος οργανισμός. Τα λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν ενάντια σε παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος. Το κακό σε όλη την κατάσταση είναι ότι δεν μπορεί ο οργανισμός μας να τα αναπαράγει και πρέπει να του τα προσφέρουμε μόνο μέσω της διατροφής.

Περισσότερες πληροφορίες για το κανναβέλαιο μπορείτε να δείτε στα Αγγλικά ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: