Σιταρόχορτο και Οφέλη για την Υγεία μας

σιταρόχορτο

Σιταρόχορτο και καλλιέργεια

Το Σιταρόχορτο καλλιεργείται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά όσον αφορά στον χώρο και τις συνθήκες που απαιτούνται. Πρόκειται για ένα βλαστάρι από το σπόρο του γνωστού σε όλους σιταριού. Οι καλλιέργειες σε Σιταρόχορτο εσωτερικού χώρου είναι που αξιοποιούνται κυρίως για την δημιουργία της πράσινης σκόνης που αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής. Η διάλυση του σε νερό μας δίνει τον χυμό από Σιταρόχορτο που πίνοντας το καθημερινά απολαμβάνουμε μια σειρά από οφέλη που θα εξετάσουμε παρακάτω. Οι ταμπλέτες που μπορεί να βρείτε στο εμπόριο, αλλά δεν παρουσιάζουν και μεγάλη απορρόφηση από τον οργανισμό, δημιουργούνται από τις καλλιέργειες σιταρόχορτου σε εξωτερικούς χώρους.

Σύσταση του Σιταρόχορτου

Ένα από τα πιο βασικά και ωφέλιμα συστατικά που έχει αυτή η εξαιρετική υπερ-τροφή είναι η χλωροφύλλη που μπορεί να αγγίξει και το 70%. Η χλωροφύλλη θα την συναντήσουμε σε πολλά φυτά. Ωστόσο, θεωρείται ότι στο σιταρόχορτο θα την πάρουμε στην πιο καλή μορφή της. Αυτό γιατί περιέχει θρεπτικά στοιχεία που ξεπερνούν τα 100 και δεν έχει καθόλου τοξικό χαρακτήρα.

Το σιταρόχορτο έχει στην σύσταση του ωφέλιμα ένζυμα και αυτά είναι που του δίνουν τόσο μεγάλη αξία για την υγεία μας. Έχει μια σειρά βιταμινών Α, Β, C, E, Κ αλλά και μέταλλα, πρωτεΐνες, αμινοξέα που απαιτούνται για την δημιουργία και διατήρηση τω πρωτεϊνών.

Από πολλούς θεωρείται ως η «Αμβροσία των Θεών» γιατί βελτιώνει κατά πολύ την ανθρώπινη υγεία, ενέργεια και ευεξία.

Προσφορά!

Σιταρόχορτο και Ιδιότητες

Από τα πρώτα που πρέπει να αναφέρουμε είναι ο αντιοξειδωτικός του χαρακτήρας. Προστατεύει τον οργανισμό μας από τους ρύπους της ατμόσφαιρας, τον καθαρίζει από τα βαρέα μέταλλα και τις τοξίνες. Υποκινεί την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και των αγγείων. Βοηθά στην διατήρηση της καλής υγείας των δοντιών και των ούλων. Επίσης καταπολεμά δυσκοιλιότητα, και βοηθά στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Έχει δράση ενάντια σε ακμή, μύκητες στα πόδια, πιτυρίδα, καθαρίζει τα νεφρά, το συκώτι, τη χολή, αυξάνει τον αιματοκρίτη κ.α. Γενικά υποκινεί την καλή λειτουργία και καθαρισμό του οργανισμού σε πολλά επίπεδα. Για αυτόν τον λόγο είναι από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής, στις ημέρες μας.

Πολλοί ειδικοί έχουν τονίσει ότι το μόριο χλωροφύλλης στο σιταρόχορτο είναι σχεδόν ίδιο με το μόριο αιμογλοβίνης στο ανθρώπινο αίμα. Η διαφορά είναι ότι το κεντρικό στοιχείο στη χλωροφύλλη είναι το μαγνήσιο και στην αιμογλοβίνη είναι ο σίδηρος. Είναι ωφέλιμο στις αποτοξινωτικές δίαιτες. Ευεργετικό για δερματικά προβλήματα όπως ψωρίαση και έκζεμα. Λόγω της χλωροφύλλης είναι ιδανικό για: κακοσμία του σώματος, μολύνσεις, πληγές, χρόνια ιγμορίτιδα, φλεβίτιδες και κολπικές μολύνσεις.

Σιταρόχορτο και χρήσεις

Για νηστεία και καθαρισμό του εντέρου: 3-4 φορές τη μέρα πίνουμε χυμό σιταρόχορτου 120 γραμμάρια την κάθε φορά και 2 εμποτισμούς εντέρου με χλωροφύλλη. Στο νερό που πίνουμε (1 λίτρο τουλάχιστον κάθε μέρα) βάζουμε σιταρόχορτο για να εξαγνιστεί.

Για την απώλεια ανεπιθύμητων κιλών: καθημερινή χρήση του σιταρόχορτου, λέγεται ότι οδηγεί και σε απώλεια έως και 250 γραμμάριων την ημέρα. Επίσης έχει την ιδιότητα να και ξεκουράζει κατά πολύ το πεπτικό μας σύστημα, γιατί η χλωροφύλλη απομακρύνει τις τοξίνες από τα κύτταρα και τους λιπαρούς ιστούς και τις μεταφέρει στο αίμα. Αν τύχει και νιώσουμε ζάλη μπορούμε να μασήσουμε λίγο σέλινο.

bio
ΝΕΟ
ΝΕΟ
ΝΕΟ
ΝΕΟ
ΝΕΟ
ΝΕΟ

Προσοχή

Σας ενημερώνουμε ότι δεν δίνουμε ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που περιγράφονται στον ιστότοπο μας, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Σε κάθε πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον αντίστοιχο ιατρό.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Σιταρόχορτο στα Αγγλικά ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: